Viikon viini logo suositus 600x800 & 24bit 
Kuvat ja teksti
©Hannu Lehmusvuori
Loving Chateau Musar


Jotain aidosta tunteesta.
1200-luvulta.  

Chateau Musar 1990 
Gaston Hochar 
Libanon 
117,00 mk 

Joihinkin asioihin yksinkertaisesti rakastuu.  

Chateau Musar on tietenkin legenda, vaikka historiaa on vain 1930-luvulle. Pojasta lienee polvi parantunut (vaikken vanhan Gastonin nivelvammoista paljon tiedäkään), sillä poika (Serge Hochar) ansaitsee tällä(kin) vuosikerralla syvän kumarruksen. Punaruskea, kehittynyt viini suorastaan syöksee voimakkaita tuoksuja. Nenässä tulvehtii mielihyvää, eikä 13.5%:n potkukaan anna aihetta muuhun kuin loistaviin muistoihin parhaista konjakeista. 

 Lasissa kallisteltaessa Musar jättää reunoille hitaasti valuvat jälkensä, joiden verkkaisen liikkeen tarkkailu ja vapautuvien aromien nuuhkinta on herkkua. Ja sitten tulee tietenkin maku: täyteläinen, koko suun valtaava alkurynnistys, jossa tammeen sekoittuu tervaa, tallin potkua ja hienosti pyöreytyneitä rypäleitä. Maku viipyy, mutta kuinka sen toivoisikaan vain kasvavan pienen hiipumisen sijasta. Ehkä niin on kuitenkin hyvä, ettei makunystyröistä hermoratoja pitkin aivokoppaan ulottuva seikkailu räjäyttäisi koko keskusyksikköä. 

 Jos joku tuntemani viinivertailu pitää esittää, niin Musar piirtyy mieleeni Castillo Ygay Gran Reserva Especial 1987:n tasolla. Ja se on (minulle) paljon se! - Toivottavasti Musar jää pysyvästi valikoimiin, että sen eri vuosikertoja pääsee jatkossakin ihastelemaan. Corkfingers 

 
Seuraava Edellinen Kaikki The alternate way