Viikon punaviini Viikko 39, 1996 İHannu Lehmusvuori
Hardy´s Bankside Shiraz 1993 Hardy´s BANKSIDE SHIRAZ 1993
Padthaway Claire Valley, Australia
63,00 mk
Hobittilan TÖRMÄNPUOLEN viinitilan kellari joutui v. 1905 (konnunlaskua) Sarumanin raa'an ja järjettömän hyökkäyksen kohteeksi. Konnun historian parhaana pidetystä shiraz -sadosta valmistetut juomat kiehuivat Sarumanin epätoivoisten joukkojen vetäytyessään sytyttämissä helvetinlieskoissa.
Vain yksi jalon sisältönsä säilyttänyt pullo löydettiin kellarin savuavista raunioista. Ilmeisesti (Gandalfin loitsujen viilentäessä viimeisiä liekkejä) tapahtui suoranainen ihme: tuhkan joukosta esiin nostettuun muodottomaksi vääntyneeseen viinipulloon oli tullut kolminkertainen voima. Jokainen sen kauloista tarjosi täyden pullollisen kaikkien maistamaan päässeiden ylistämää täyteläistä ja hieman mausteista juomaa.
Viinin tuoksussa tuntuvan tervaisuuden alkuperästä Konnussa kuitenkin syntyi pitkälle seuraavalle vuosituhannelle jatkunut kiista. Osa hobiteista oli jyrkästi sitä mieltä, että Sarumanin tulipalo oli kuin pahan siunauksena aiheuttanut tuoksun, kun taas toinen puolue muisteli paljon varhaisempia aikoja, jolloin Konnun shiraz oli aina tuoksunut voimakkaasti tervalle.
Molemmat puolueet yhtyivät kuitenkin aina viininkorjuuaikana toivomukseen, että uudesta sadosta tulisi TÖRMÄNPUOLEN Shirazin veroista.
Eräs sitkeä huhu vielä liittyi viinikellarin paloon. Väitettiin, että Saruman olisi ehtinyt pelastaa kokonaisen laatikollisen viinipulloja. Samojen tietojen mukaan hän olisi varastoinut viiniä huolellisesti 2-3 vuoden ajan ja nauttinut vielä entisestäänkin jalostuneempaa juomaa. Joku jopa tiesi totena kertoa, että viimeiset pullot Saruman olisi nauttinut vasta tusinan vuotta palon jälkeen ja todennut vetäneensä sittenkin pidemmän korren. Kukaan hobitti ei muka ollut saanut maistaa Konnun parasta viiniä, vain Saruman itse.
Kaikki
viini-
viikot
Edellinen
viikko
Seuraava
viikko