Viikon punaviini Viikko 41, 1996 İHannu Lehmusvuori
Calliga Rubis
Calliga Rubis

CALLIGA Rubis
Kreikka
1400 drakhmaa = 28 mk
Kerrankin viinipullo, jonka uudelleenmuotoiluun ei tässä tarvitse ryhtyä. Calliga Rubis tuo mieleen arvokkaan tummaan pukeutuneen, jo ikääntyneen ja pullean kreikattaren, jonka takamus komistaa pyöreydellään koko arvovaltaista olemusta. Kaikki muodot eivät enää ole aivan paikallaan, mutta komea hän on.
Samalla Calligan muotoilija on saanut koreaan pulloon mahdutettua muutaman hauskan käytännöllisen idean: oikea kylki kaareutuu alhaalta hivenen sisäänpäin - kuin lantio, jolle helposti kämmenensä laskee. Silloin sormet sujahtavat daamimme takamuksen alle sijoitettuihin uriin. Syntyy mukava ote pulleasta pullosta ja viinin voi helposti kaataa lasiin.
Ja se lasi on syytä olla pöydällä jo alkuruoan aikana. Calliga Rubis on selkeän ja puhtaan makuinen, kevyehkö alkuruokaviini. Se juhlistaa alkukattausta, kun tiedossa on moniosainen juhlaillallinen. Pöytään tuodaan siis aluksi kreikkalaista salaattia (horiatiki), tzatzikia ja oivallista munakoisosalaattia (melitsana salata), joka parhaimmillaan maistuu hienolta sienisalaatilta sekä tietenkin muhevaa kreikkalaista leipää. Horiatiki odottaa koko seurueen innokkaita haarukaniskuja ja leipä riipiytyy sormissa paloiksi, joilla siipaistaan tzazikia ja munakoisosalaattia suoraan tarjoiluastioista. Vielä hetki odotusta ja pöytään kannetaan saganaki - jauhossa kevyesti kieritettyä kovaa juustoa, joka on lämmitetty pehmeäksi voilla sivellyssä pannussa.
Nyt on aika kaataa pullean daamimme mehu laseihin ja huudahtaa: JASAS !
Kaikki
viini-
viikot
Edellinen
viikko
Seuraava
viikko