Viikon punaviinin logo Viikko 4, 1997 (suositus 600x800 & 24bit)
Kuvat ja teksti Hannu Lehmusvuori

Casillero del Diablo 1994
Viña Concha y Toro S.A.
Maipo Valley, Chile
50,00 mkDevilish torture

Suomi ja Chile ovat joissain asioissa sekä hyvin samanlaisia että täysin vastakkaisia maita. Lähtemällä Suomesta suurinpiirtein lounaaseen ja jatkamalla yhtä äärimmäiseen maailmankolkkaan, mutta eteläiselle pallonpuoliskolle, päätyy auttamatta Chilen eteläosiin.

Pinnalla kulkeminen ei kuitenkaan ole niin mielenkiintoista kuin ajatus porautumisesta sama matka maapallon läpi. Maailman vanhimman, tällä hetkellä lumen ja jään peittämän peruskallion puhkaisemisen jälkeen tullaan jossain vaiheessa tulikuumana ja sulana vellovaan ytimeen - itse helvetinpalon sisään.

Saman helvetin ääripäissä ovat siis Suomi ja Chile. Varmaan siksi mytologiset käsitykset päihdyttävistä juomistakin ovat toistensa vastakohdat. Suomessa pontikkapannuja suvereenisti hallitseva Piru itse tunkee juovuttavat liemet onnettomien ihmisten kurkusta alas kahliten heidät valtaansa. Chilessä siis Perkelekään ei ole samanlainen, paitsi tietysti pirullisessa oveluudessaan. Siellä Lucifer kuuluu linnoittautuneen viinikellariin vartioimaan, ettei onneton ihminen missään tapauksessa pääsisi käsiksi Pimeyden Ruhtinaan arvokkaimpiin aarteisiin.

Kitsas Mahtaja koko Saatana. Kyllä tavallinen kuolevainenkin osaisi arvostaa Pirunkellarin sauvignonia. Ja viisaudessaan onneksi pääseekin nauttimaan tästä punaisesta ja hieman kehittyneestä juomasta. Sen tuoksu antaa aavistuksen pimeiden voimien ja mausteiden mahdista. Ja jos Helvetin Herran silmä välttää, pääsee maistamaan keskitäyteläistä, hyväryhtistä ja antoisaa viiniä.

Chilen Perkeleellä onneksi on hyvin vähän vaikutusvaltaa suomalaisserkkuunsa. Oma Vaka Vanha Vihtahousumme onkin onnistunut takaamaan sen, että Chilen pirunviini on helposti tavoitettavissamme, eikä hintakaan ole saatanallinen laatuun verrattuna.

Nauttikaa siis lämpöisin mielin. Corkfingers

Non-melting Casillero de Diablo

Seuraava
viikko
Edellinen
viikko
Kaikki
viini-
viikot