Viikon punaviinin logo Viikko 2, 1997 İHannu Lehmusvuori

Marques de Grinon Marques de Grinon 1994
Rioja Alta, Espanja
50,30 mk

Taas uusi markiisi. Kovin aateliselta tuntuu viininvalmistus Riojassa.
Niinpä Grinonin markiisi esiintyykin kovassa triossa. Kun Murrietan markiisi antaa äänensä ilmaista bassorekisteriä Martti Talvelan tapaan ja Arienzon markiisi tulkitsee baritoniäänet Jorma Hynnisen draamallisella voimalla ja taidokkuudella, Grinonin markiisin tehtävä tenorina ei ole kadehdittava. Tarvittaisiin Placido Domingon tasoinen trion jäsen.

Dramaattisen ooperan Domingoksi Grinonin markiisista ei ehkä aivan ole, mutta estradien latinosävelmien tavallista mahtavammaksi tulkitsijaksi hyvinkin.

Valikoiduista tempranillo rypäleistä valmistettu Grinon on tumman punainen, hieman tummasti ja mausteisesti tuoksuva suhteellisen nuori viini. Sen maku saapuu pehmeähkönä, pistellen kohta eloisasti kitalakea.
Maun edetessä ei tapahdu kovin voimakkaita muutoksia. Hurjat sfäärit eivät kuulu tälle viinille. Maku on kuitenkin melko ryhdikäs, miellyttävä. Mukana on mietoa tammea - syvyyttä voisi olla enemmänkin. Pituutta aromeissa on ainakin kohtuullisesti. Lopussa tuntuu tanniineja, jotka voivat ajan myötä kypsyä pehmeämmiksi.

Illan edetessä markiisimme tulee yhä tutummaksi. Sitä on helppo kulautella miellyttävästi jutustellen. Välillä se singauttelee pistoksiaan aromipurjeisiin niin päättäväisesti, että juttu siirtyy juomaan. Aika hyvä merkki.
Kolmatta pulloa korkatessamme - ihan vain varmistuaksemme viinistä - alkaa vaimon keralla tuntua, että olemmekin hauskasti tekemisissä englantilaisen aatelismiehen kanssa. Asiaankuuluvissa esittelyissä opimme, että mies onkin markiisi Grin On.
Pelkäämmepä pahoin, että jotain tuosta hymyilevästä miehestä vahvasti tarttuu meihinkin. Saamme kenties katsella aamupeilistä punoittavia silmiä - mutta hymyhuulin. Corkfingers

Grin On

Seuraava
viikko
Edellinen
viikko
Kaikki
viini-
viikot